0546-860797

Wij zijn mezodo

Samen met u gaan we voor het beste resultaat

Allround constructiebedrijf Mezodo Konstruktie BV is lid van de Metaalunie en is al meer dan 25 jaar gevestigd aan de rand van het gemakkelijk bereikbare industrieterrein Turfkade West.

Hendrik Meijer geboren in Haarlem.
Waarom naar Australië weet Henri niet was hij te jong voor. Hij en z’n zus gingen met hun ouders mee. Daar hadden zijn ouders een kruidenierswinkel en een huis in Whyalla Australië. Henri is leergierig en wilde meer van Australië zien. Helaas is er een regel in Australië je mag alleen een beroep uitoefenen als je de papieren ervoor hebt volgens de Trade Union. Heb je ze niet dan, 5 jaar als leerling meewerken bij een staalbedrijf.
Na het behalen van zijn papieren ging Henri op de motor Backpacken door het land, was het geld bijna op dan zocht hij weer een baan in de metaal, het bracht hem op de mooiste plekken, op een eiland werken aan schepen.Na het behalen van zijn papieren ging Henri op de motor Backpacken door het land, was het geld bijna op dan zocht hij weer een baan in de metaal, het bracht hem op de mooiste plekken, op een eiland werken aan schepen.
Stalen plaatdelen klinken, lassen, alles heeft hij daar gedaan, ook nog werken in Zuid Afrika. Zo is Henri de handige Harry geworden van het metaal. Na jaren in Australië te hebben gewoond met zijn ouders en zus. Ging Henri naar Nederland en is hij neergestreken in Almelo. Hier is hij in april 1973 samen met zijn vader Mezodo Konstruktie gestart aan de Aadijk 9. De werkplaats was eerder gebouwd erna het woonhuis. Vanuit deze werkplaats begonnen ze eerst diverse kleine klussen. Maar na 5 jaar hard werken kon hij het perceel kopen aan de Aadijk 21, onze huidige locatie.
Henri, inmiddels getrouwd met Corry Kortekaas, heeft samen met Corry hier een woning met bedrijfshal gebouwd, samen dag en nacht werken en het huis en de hal zelf grotendeels gebouwd. Na jaren met z’n tweeën te hebben gewerkt werd het te druk en tijd voor personeel.
De bedrijfshal werd vergroot in 1998 aan de Van der Hoopweg 6 werd de bedrijfshal gebouwd. Na het overlijden van Henri’s ouders, gingen Henri en Corry weer wonen aan de Aadijk 9. Het woonhuis aan de Aadijk 21 moest plaats maken voor een kantoor, kantine en de hal werd vergroot tot wat het nu is.